AKADEMİ, ADLİ YARGI ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

02 Nisan 2021
Meslek Öncesi Eğitim Müdürlüğü
260

Türkiye Adalet Akademisi,  Adli Yargı Öğretim Görevlileri ile 25.Dönem Adli Yargı Adaylarının Meslek Öncesi Hazırlık Eğitimi Müfredatının belirlenmesi amacıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.

Ankara Hâkimevinde yapılan değerlendirme ve planlama toplantısına Türkiye Adalet Akademisi adli yargı öğretim görevlileri ile Akademi öğretim üyeleri katıldı.

ÖZDEMİR: EĞİTİM MÜFREDATIMIZ TAMAMEN YENİLENDİ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, 5 Nisan 2021 tarihinde eğitim süreçleri başlayacak Adli Yargı Hâkim Adayları Eğitim Öncesi Değerlendirme toplantısında, karşılıklı fikir alışverişini önemli gördüğünü ifade etti. Başkan Özdemir; “Türkiye Adalet Akademisi olarak yeni bir vizyon, yeni bir anlayışla eğitim modelini reforme etme amacıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Yaklaşık bir buçuk yıldır yaptığımız faaliyetler çerçevesinde öncelikli olarak müfredat analizi çalışması yaptık. Müfredatta yenilenmeye gittik. Temel eğitim alanlarını belirledik, bu alanların altında da, konulara uygun dersleri belirledik. Eğitimin temel amacını, uygulamaya dayalı interaktif  eğitim olarak belirledik. Öncelikle usulle ilgili derslerin hepsini birleştirme kararı aldık. Savcılık Uygulamaları, Ceza Hâkimliği Uygulamaları, Sulh Ceza Hâkimliği Uygulamaları ve Hukuk Hâkimliği Uygulamaları gibi hâkimlik mesleğinin yetkilerine göre ders içeriklerini yeniledik. Akademimizdeki 15 öğretim görevlisi hâkimimizden beklentimiz bu uygulama derslerini anlatmaları.

Bizim gördüğümüz sorunlu alanlardan birisi de eğitimin yeknesaklığı sorunu idi. Akademi bünyesinde, ceza hukuku, özel hukuk ve idari yargı kurullarımız oluşturuldu. Bu kurullar hem eğitim sonunda hem de eğitim başlamadan önce bir araya gelerek, eğitim müfredatı ve uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulunuyor.  5 Nisan’da başlayacak Adli Yargı Adaylığı eğitimine ilişkin hazırladığımız yeni müfredatımızı bugün sizlerle paylaşarak planlamamızı yapma hedefindeyiz. Hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ederek, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

5 Nisan 2021 tarihinde başlayacak 25. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitim Programı 5 Temmuz 2021 tarihinde sona erecek. Ceza Hukuku Uygulamaları, Özel Hukuk Uygulamaları, Anayasa ve İnsan Hakları Hukuku Uygulamaları, Uluslararası Adalet Uygulamaları, Kişisel Gelişim Uygulamaları, Adalet Yönetimi Uygulamaları, Seminer Dersleri olmak üzere eğitim yedi ana başlıkta sağlanacak.